Punctul de goblen, punctul inclinat

Punctul înclinat. Acesta este cel mai des utilizat in broderiile tip goblen. Punctul înclinat se coase pe firul orizontal al suportului, de la dreapta spre stanga. Mai intai se stabileste marimea punctului, definind patratul a carui diagonala va fi punctul înclinat. Executia acestui punct se creaza impungand cu acul intotdeauna înclinat pe directia diagonalei patratului, cu scoaterea acului pe fata lucrului, asa cum se indica in fotografia de mai jos.
punct goblen 2

Prin intinderea firului rezulta o linie oblica pe spatele lucrului. Repetand aceasta succesiune se creaza, atat pe fata cat si pe spate, puncte oblice, doar ca orientarea lor este in sens opus. La terminarea randului se face o intoarcere, acul de aceasta data introducandu-se de la stanga la dreapta.

Este obligatoriu ca toate punctele de pe fata lucrului sa aiba aceeasi inclinare, pentru ca efectul estetic sa fie deplin. Cand obiectul care se coase are o dimensiune mai mai mare, necesitand fixarea suportului textil pe un gherghef fix, punctul se face prin introducerea acului de sus in jos, cand firul este pe fata si de jos in sus, cand firul este pe spatele lucrului.
Acest punct se poate coase si peste trei ate in latime, dand astfel o inclinare mai mare punctelor.
Punct goblen

Astfel rezulta un punct înclinat care nu va fi format din diagonala unui patrat, ci din diagonala unui dreptunghi. Pe spatele lucrului se obtin insa puncte oblice scurte .

One thought on “Punctul de goblen, punctul inclinat

  1. Pingback: Punctul de goblen drept (vertical) | Vanzari goblene si cumparari goblene pe internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>