Kit Goblen – Zina Florilor

Goblenul Zina Florilor face parte din catalogul nostru incepand cu toamna anului 2012 si ne prezinta un personaj mistic si frumos reprezentat printr-o prezenta feminina ce personifica Zina Florilor.
Din punct de vedere cromatic acest goblen este dominat de culoarea roz, culoare care simbolizeaza dragostea fiind cea mai afectiva dintre culori. Aceasta culoare inspira calmitate si imbuneaza sentimentele.
Privind acest goblen ne ducem cu gandul la primavara, cel mai euforic dintre anotimpuri, anotimpul renasterii naturii si efervescentei de culori ce inunda natura si lumea inconjuratoare, poate cel mai important simbol al primaverii este tineretea, acest element este reprezentat prin tanara Zina inconjurata de flori roz.
Goblen - Zina Florilor

O legenda ardeleneasca spune ca “Zana Florilor” care se spala cu roua florilor inainte de rasarit pentru a nu putea fi zarita de nimeni, a fost zarita intr-o dimineata de “Soare” care s-a indragostit de ea si a trimis doi dintre luceferii lui pentru a o peti, aceasta ii respinge spunandu-le
“Soare, soare, sotior,
Peste tot esti calator,
Ziua peste sate
Noaptea esti peste ape “
Suparat de refuzul Zanei Florilor, Soarele o transforma pe aceasta intr-o floare de cicoare, spunandu-i.
“Lasati-o in pace
Pentru ca o voi preface
Intr-o floare de cicoare,
Cu ochii indreptati spre Soare
Cand voi rasari
Ea s-o inveseli
Si cand voi asfinti
Ea s-o ofili
Si cand voi scapata
Ea se va aduna”
In asa fel a ajuns cicoarea sa stea tot timpul indreptata spre Soare, iar noaptea florile ei se strang pana dimineata cand soarele rasare.
Acest goblen are dimensiuni medii, 25 x 31.6 cm, prezinta 46 de culori fiind un goblen ce prezinta o complexitate medie.
Va recomand sa coaseti acest goblen pentru pentru varietatea cromatica si pentru ce simbolizeaza, aducandu-va in casa in fiecare zi cate o raza de primavara.
Pentru a comanda goblene de pe site-ul nostru intrati aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>