Goblen “The Fern Gatherer” de Charles Sillem Lidderdale

Acest goblen face parte din catalogul nostru incepand cu luna septembrie a anului 2013, acesta se regaseste sub codul 627 din categoria portretelor pe site-ul setgoblen.ro.

Goblen - The Fern Gatherer de Charles Sillem Lidderdale
Dimensiunea este una medie spre mare avand 30 centimetri lungime si 39 centimetri inaltime, complexitatea de coasere este una relativ ridicata avand in vedere numarul ridicat de culori, totusi nu trebuie sa va speriati de acest numar de 70 de culori prezente in goblen deoarece simbolurile sunt pozitionate in asa fel in diagrama incat sa creeze un contrast vizual ridicat astfel usurand munca dumneavoastra.
Goblenul este creat dupa o pictura a lui Charles Sillem Lidderdale pictor britanic ce s-a consacrat in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea (28 septembrie, 1830, St Petersburg – 7 iunie, 1895, Londra) si care a avut 36 de picturi expuse la Academia Regala de Arte din Londra intre 1856 si 1893.
Mojoritatea operelor s-au concentrat asupra reprezentarii de portrete ale unor tinere femei in aer liber, printre acestea putem enumera Petulance, Penseriosa, The Gleaner si A Country Maid.
Pictura reprezinta o tanara fata ce se intoarce de la culesul unui tip de feriga. Se presupune ca tanara reprezentata este din Spania, tara cu bogata istorie culinara si unde anumite tipuri de feriga se gatesc.
Imaginea fetei tinerei ne sugereaza un amestec de oboseala si multumire, cu mana dreapta ea isi sustine rodul muncii in timp ce un palma stanga cuprinde un rasad de feriga ce va fi plantat acasa.
Din punct de vedere simbolistic imaginea acestui goblen sugereaza cursul normal al vietii si faptul ca in viata nimic nu se termina (ferigile culese) fara ca in acelasi moment sa se nasca ceva nou.
Goblenul “The Fern Gatherer” de Charles Sillem Lidderdale poate fi gasit si comandat la urmatoarea adresa: http://setgoblen.ro/portrete/4123-the-fern-gatherer-de-charles-sillem-didderdale.html si in sectiunea de portrete acestui website.

2 thoughts on “Goblen “The Fern Gatherer” de Charles Sillem Lidderdale

  1. This article is on 11 spot in google’s search results, if you want
    more visitors, you should build more backlinks to your website, there is one trick to
    get free, hidden backlinks from authority forums, search on youtube; how to get hidden backlinks from forums

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>